Zapomeňte na rozbíjení talířů, zametání, únos nevěsty nebo házení svatební kytice. Tradice, na které jste zvyklí u nás, je oproti tomu, co se praktikuje jinde po světě, slabý odvar. Představujeme vám první díl těch nejzvláštnějších svatebních tradicí.

1. Jáva: Netradiční svatební poplatek

Pokud byste se chtěli se svojí drahou polovičkou vzít na Jávě, indonéském ostrově a mimojiné i nejlidnatějším ostrově světa, museli byste zaplatit tzv. „svatební poplatek“. Ten většinou stojí 25 krysích ocásků. Ano, ocásků. V případě, že byste se chtěli rozvést, budete potřebovat krys dokonce 40.

2. Čína: Nekonečné nevěstiny slzy

Nejpočetnější čínská etnická skupina Tujia věří, že nevěsta musí v průběhu celého měsíce před svatebním obřadem ronit slzy alespoň 1 hodinu denně. A dokonce se k ní připojují všechny ženy ze zúčastněných rodin.

3. Indonésie: Zákaz toalety

Tidungští novomanželé v Indonésii mají zakázáno používat toaletu 3 dny před obřadem. Údajně proto, aby zplodili zdravé děti.

4. Jižní Korea: Smradlavá ryba

V Jižní Koreji se uskutečňuje tzv. Balaka. Nohy manžela jsou po svatbě bity páchnoucí rybou.

5. Čína: Kuřátka

Jiná čínská etnická menšina Daurů provádí před svatbou činnost zvanou „hauruspicy“. Méně odvážní raději přestaňte číst… Daurové rozřezávají malá kuřátka, aby z jejich jater vyvěštili, zda bude svatba úspěšná a na jaký den má být obřad naplánovaný.

zdroj: youtube.com