V minulém článku jsme vám ukázali, že ronit slzy před svatbou několik dní v kuse nemusí ihned znamenat něco špatného, ba naopak. Je tady další díl a dalších 5 bizarních svatebních tradicí, na které můžete narazit všude možně po světě.

1. Skotsko: Ponížení nevěsty

„Začernění nevěsty“ je skotská tradice, kdy je nevěsta pomazána rybou a zkaženými vejcemi s cílem ponížit nevěstu a připravit ji tak na svatbu.

2. Francouzská Polynésie: Lidský koberec

Rodina nevěsty společně s celým kmenem utváří před svatbou „lidský koberec“. Po něm se pak prochází ženich až k nevěstině domu. Au…

3. Jižní Súdán: Mrtvý ženich

Nuerové, africké černošské etnikum žijící v Jižním Súdánu, dávají mužům možnost oženit se za své zemřelé bratry. Následně narozené děti jsou pak považovány za potomky zemřelého.

4. Francie: Únos ženicha

Ve Francii se po svatbě lidé shromažďují u domu novomanželů, bouchajíc hrnci a pánvemi a vyžadujíc pozvání na přípitek. V případě, že je novomanželé nechtějí pustit dovnitř, unesou ženicha a na koni jej dopraví a nechají „uprostřed ničeho“.

5. Indie: Svatba se stromem

Jedna pověra, praměnící z astrologie, praví, že aby se indické ženy nestaly tzv. „Mangliky“, tudíž aby neskončily rozvedeny nebo jako vdovy, musí si před opravdovou svatbou vzít nejprve strom (ano, strom), aby toto prokletí prolomily.

zdroj: youtube.com